1-4 dagers levering
Frakt 99 kr.

40-talls klær

Liten Narniajente
159 kr.
Liten Narniagutt
169 kr.
-39%
Vintage seilerpige
Retail. pris 389 kr.
239 kr.
Army darling
319 kr.
Pilotjakke
579 kr.
Rockabilly bondejente
359 kr.
Glad sjømann
279 kr.
WW2 Heimevernet
429 kr.
WW2 Luft kapteinkvinne
349 kr.
WW2 flykaptein
419 kr.
Bondevest
169 kr.
WW2 Sykepleier
299 kr.
Fly jente
359 kr.
Tysk Soldat
529 kr.
Generalens frakk
439 kr.
Fru General
379 kr.
Liten Fallskjermhopper
529 kr.
WWII Soldat jente
399 kr.
WWII soldat
419 kr.
Forførende armygirl
189 kr.
Mørk bondejente, XL
349 kr.
Bondejente, mørk
349 kr.

Moten på 40-tallet var preget av krigen, og på grunn av mangel på stoffer ble skjørtene og kjolene kortere enn de hadde vært før. På denne tiden ser vi også hvordan krigen preger motebildet gjennom militær-inspirerte klær. Mot slutten av tiåret ble det populært med vide skjørt, og det var på 40-tallet at Christian Dior gjorde sitt gjennombrudd. Med ham ble det populært med mer feminine klær: smale skuldre og liv, og vide og lange skjørt. Dersom du er ute etter kostymer med inspirasjon fra 40-tallet har du kommet til rett sted, og med litt bakgrunnsinformasjon er du klar for kostymefesten! Sett på deg en feminin hatt og sko med brede hæler om du er kvinne. Om du er mann, kan det være en idé med en pipe i hånden og en fedora-hatt. Kostymet er komplett! For å komme rett inn i 40-tallsstemningen – sett på Glenn Miller eller Frank Sinatra!

Om 40-talls kostymer40-tallets mote og levemåte ble unektelig preget av krigen som herjet på denne tiden. Vi kan kjenne igjen det militære i motebildet, for eksempel gjennom knapper på jakker og kåper, og mørke og duse farger. Det var liten mulighet til å utvikle moten under krigen, og man måtte gi avkall på unødvendig og kostbar pynt. Skoene var solide. På begynnelsen av tiåret var kjolene og skjørtene tettsittende, men mot slutten ser vi tendensen til den typiske 50-talls-moten med vide swing-skjørt og trange liv.

Kom i stemning

40-tallet er ikke det letteste tiåret å finne kostymer til, men dette kan være et sprekt bidrag dersom du skal på kostymefest. Finn fram litt 40-tallsmusikk for å komme i stemning (Bing Crosby, Frank Sinatra og Glenn Miller, for eksempel). Få inspirasjon gjennom å beundre noen av de store amerikanske filmstjernene fra dette tiåret, slik som Ingrid Bergman, Cary Grant, Katherine Hepburn og Humphrey Bogart. Gjennom å betrakte disse stjernene, kan man også få gode idéer til kostymer med 40-tallsinspirasjon. Ta utgangspunkt i et av våre flotte kostymer og sett på deg en 40-tallshatt. Du kommer til å gå rett tilbake i tid!

Idéer til kostymefester

En kostymefest med temaet 1900-tallets tiår kan aldri slå feil. Her får gjestene muligheten til å kle seg på mange ulike måter, og det kommer til å bli moro å gjette hvilket tiår de ulike har kledd seg ut som! De mest karakteristiske klesuttrykkene og kostymene fra forrige hundreår er antakelig 70- og 80-tallet. Dersom du kommer i et kostyme fra 40-tallet kan du virkelig sørge for å være en av de mer originale gjestene på festen. Kle deg enten i tidlig 40-tallsmote med militær-inspirerte klær, eller se til slutten av tiåret hvor swing-moten starter å komme til syne. Dette er den perfekte festen for å mimre tilbake til en svunnen tid!

Vennligst vent

Continue shopping or View cart & checkout

Betingelser for vår 110% prisgaranti

Vi vil være din foretrukne kostymebutikk, derfor tilbyr vi prisgaranti på alle varer i hele vårt sortiment!

For å sikre en rettferdig sammenligning når prisgarantien skal brukes, må disse enkle kravene oppfylles for at prisgarantien skal gjøre seg gjeldende:

  • Det skal være hos en norsk nettbutikk med norsk organisasjonsnummer og et varelager plassert i Norge.
  • Varen skal være på lager og til levering innenfor 1-4 dager.
  • Varen skal være nøyaktig den samme; produsent, farge osv.
  • Dokumentasjonen skal være i form av et link til varen.
  • Prisen skal være på 1 stk. av varen (altså ikke 2 for X kr.)
  • Prisgarantien omfatter utelukkende varer som går under norske regler for moms, toll, garanti og forbrukerbeskyttelse.

Prisgaranti-forespørsler behandles på 1-2 hverdager.

Du finner et prisgaranti-ikon på alle produktsidene - klikk på linken og fyll ut skjemaet. Alternativt kan du sende oss en e-post med link og pris fra konkurrenten på info@kostymer.no

Har du allerede fått levert varen din og det er innenfor 14 dager etter levering, kan du bruke prisgarantien på bestilte varer ved å sende oss en e-post.