Menu
MENU

Grå tyrolerhatt med fjær og bilde av ølkrus

SKU: 8003558140909
kr 99,00

Lagerstatus: 1-4 på lager

Grå tyrolerhatt med fjær og bilde av ølkrus

"Onesize fits all" er størrelsen på denne.

Detaljer

Grå tyrolerhatt med fjær og bilde av ølkrus

Skal du på Oktoberfest, eller en annen tysk ølfest? Gjør kostymet ditt komplett med en grå tyrolerhatt med fjær og bilde av ølkrus. En tyrolerhatt er et klassisk, morsomt og ikonisk plagg som aldri vil gå av moten. Med et ølkrus på siden av hatten har du en artig liten detalj som viser at du hører hjemme på Oktoberfest. Når det i tillegg stikker en brun fjær opp av kruset kan du være sikker på å skille deg ut.

Vår grå tyrolerhatt med fjær og bilde av ølkrus er "one size fits all", så den passer altså til de fleste typer hoder. Med en stilig, mørk grå farge passer den også bra til de fleste plagg uten at fargene kolliderer. Dette er prikken over i'en på kostymet ditt om du skal på en Oktoberfestival.

Oktoberfestkostymer

Ølfestivalen i München ble for første gang arrangert i 1810. Anledningen var bryllupet som stod mellom Ludwig, Bayerns kronprins, og prinsesse Therese. De kongelige i Bayern inviterte byens innbyggere til fest, med hesteveddeløp og andre forlystelser. Festen ble raskt så populær at den ble gjentatt hvert eneste år. I dag har ølfestivaler bredt seg til hele verden, særlig til USA og Canada med mange utflyttede tyskere. Det spesialbryggede ølet kan du nyte i en literskanne, en såkalt ”Mass”. Sterkt på smak og mye alkohol! Bare lokale bryggerier har tillatelse til å brygge dette ølet. Kom til oss og skaff deg flotte kostymer til din egen ølfestival!

Tyrolerdrakt og andre tradisjonelle kostymer

Ølet blir servert i store telt. Det kan ta opp til to måneder å sette opp disse teltene. Teltene kan romme fra tre til ti tusen mennesker. Oppstarten er første helgen i oktober. Mer enn 6 millioner mennesker fra hele verden dukker opp hvert år. Det lokale navnet på festivalen er ”Wiesn”. Dette kommer av stedet festivalen avholdes, etter prinsesse Therese: Theresienwiese. Festen er naturlig nok en stor del av den Bayerske kulturtradisjonen. En så populær festival har selvsagt inspirert andre byer til å arrangere tilsvarende arrangementer. Oktoberfestkostymer er en viktig del av kulturen. Den tradisjonelle Tyroler-drakten og flere andre antrekk finner du hos oss.

Oktoberfest er verdens største folkefest

I 2013 ble det servert 7,7 millioner liter øl under de 16 dagene festivalen varte. Tradisjonelle matretter er en del av arrangementet. Alt fra Hendl til Schweinebraten og Steckerlfisch. Eller kanskje du heller vil forberede Würstl, Schweinshaxe, Käsespätzle eller Knödel? Det er bare å ta frem oppskriftsboka! Dette er mat som passer ypperlig til kraftig øl. Sauerkraut vet vel de fleste hva er. Sørger du for maten, sørger vi for kostymer som skaper den rette koloritten.


Tilleggsinformasjon

Lagerplassering H_08_02_01
Type: Dame, Herre
Tema Oktoberfest
Størrelse Onesize
Reviews